Hvor meget ved du om klassificeringen af ​​bilstereohøjttalere?

Højttaleren i bilstereo, almindeligvis kendt som hornet, spiller en afgørende rolle i hele lydsystemet, og det kan påvirke stilen på hele lydsystemet.

Før modifikation af bilstereo, tror jeg, at alle vil vide mere om lydmodifikationspakkeplaner, såsom to-vejs frekvens, tre-vejs frekvens osv... Men fordi kunderne stadig ikke har en grundig forståelse af rollen af ​​disse højttalertyper, Så i dag vil jeg tage alle til at popularisere klassificeringen af ​​bilhøjttalere og egenskaberne og ydeevnen af ​​forskellige højttalere.

Klassificering af bilhorn: kan opdeles i fuldtone, diskant, mellemtone, mellembas og subwoofer.

1. Full-range højttalere

Full-range højttalere, også kaldet bredbåndshøjttalere.I de tidlige dage refererede det generelt til højttaleren, der kan dække frekvensområdet 200-10000Hz som fuld frekvens.I de senere år har fuldfrekvenshøjttaleren kunnet dække frekvensen på 50-25000Hz.Den lave frekvens af nogle højttalere kan dykke til omkring 30Hz.Men uheldigvis er de fleste af deres frekvenser koncentreret i mellemtoneområdet, selvom full-range højttalerne på markedet er fuld-range.Flad, tredimensionel sans er ikke så indlysende.

2. Tweeter

Diskanthøjttaleren er diskantenheden i højttalersættet.Dens funktion er at afspille det højfrekvente signal (frekvensområdet er generelt 5KHz-10KHz) output fra frekvensdeleren.

Fordi diskanthøjttalerens hovedfunktion er at udtrykke den sarte lyd, er diskanthøjttalerens monteringsposition også meget speciel.Diskanten skal installeres så tæt som muligt på det menneskelige øre, såsom på bilens A-stolpe, over instrumentpanelet, og nogle modeller er placeret i dørens trekantede position.Med denne installationsmetode kan bilejeren bedre værdsætte den charme, musikken medfører.op.

3. Alt højttaler

Frekvensresponsområdet for mellemtonehøjttaleren er mellem 256-2048Hz.

Blandt dem er 256-512Hz kraftfuld;512-1024Hz er lyst;1024-2048Hz er gennemsigtig.

De vigtigste præstationskarakteristika for mellemtonehøjttaleren: den menneskelige stemme gengives realistisk, klangen er ren, kraftfuld og rytmisk.

4. Mid-woofer

Frekvensresponsområdet for mid-wooferen er 16-256Hz.

Blandt dem er lytteoplevelsen på 16-64Hz dyb og chokerende;lytteoplevelsen på 64-128Hz er fyldig, og lytteoplevelsen på 128-256Hz er fuld.

De vigtigste præstationskarakteristika for mellembassen: den har en stærk følelse af chok, kraftfuld, fuld og dyb.

5. Subwoofer

Subwoofer refererer til en højttaler, der kan udsende lavfrekvent lyd på 20-200Hz.Normalt, når subwooferens energi ikke er særlig stærk, er det svært for folk at høre, og det er svært at skelne retningen af ​​lydkilden.I princippet fungerer subwooferen og hornet på nøjagtig samme måde, bortset fra at diafragmaens diameter er større, og der er tilføjet en højtaler til resonans, så den bas, som folk hører, vil føles meget chokerende.

Sammenfatning: Klassificeringen af ​​bilhorn er ifølge artiklen ikke bestemt af hornets lydstørrelse og dets egen størrelse, men af ​​den frekvens, det udsender.Desuden har højttalerne i hvert frekvensbånd forskellige præstationskarakteristika, og vi kan vælge den lydeffekt, vi ønsker, alt efter vores hobbyer.

Så refererer de to-vejs højttalere, vi ser, når vi vælger højttalere, generelt til mellembas og diskant, mens trevejshøjttalerne er diskant, mellemtone og mellemton.

Ovenstående indhold giver os mulighed for at have et kognitivt koncept for højttaleren, når vi modificerer bilstereoen, og har en foreløbig forståelse af lydmodifikationen.


Indlægstid: Jun-03-2023